Over Aloka Liefrink

Aloka Liefrink is schrijfster en gesprekstherapeut (geboren: 19 juli 1979 te Kerala, India).

De eerste negen maanden verbleef Aloka in een weeshuis in Coimbatore. Daarna werd ze geadopteerd door een Belgisch-Nederlands echtpaar. Ze groeide op in Vlaanderen, maar maakte in 2016 de overstap naar Nederland.

Ze kreeg de passie voor het schrijven  mee via ‘de adoptiegenen’ van haar vader, Jos Liefrink. Die was hoofdredacteur, vertaler en jeugdboekenauteur bij Standaard uitgeverij. Ze ‘beloofde’ haar vader om ook te gaan schrijven. En daar ging ze voor!

Tijdens de middelbare schoolperiode deed ze vaak mee aan gedichten- en verhalenwedstrijden waarmee ze  prijzen won. Pas toen ze 26 was – en ver na het zware verlies van haar adoptievader – schreef Aloka haar levensverhaal neer, en kwam tot de ontdekking dat het niet bij enkele A4tjes bleef. Een proeflezeres, die het met veel enthousiasme las, motiveerde haar dit te laten lezen door een uitgever. Om het boek iets minder persoonlijk te maken, kleurde Aloka het verhaal nauwkeurig in met een fictief randje.

Na haar debuutroman Verweesd legde Aloka zich toe op psychologische romans. In 2014 resulteerde dat in een samenwerking met de bekende Vlaamse misdaadauteur Luc Deflo. Hoewel het de bedoeling was om samen een reeks uit te bouwen, bleef het slechts bij één boek. Tot aan het overlijden van Deflo in 2019 bleef de vriendschap wel hecht.

Aloka ging in 2017 weer solo met De Voyeur en kwam in 2020 met Solovlucht, wat gezien kan worden als een vervolg op Verweesd.

Naast auteur is Aloka ook gesprekstherapeut.

Een vraag, een opmerking of een ander bericht ? Stuur je bericht naar info@alokaliefrink.com.

Aloka Liefrink

Persfoto, Pim Pimmans