Mijn man bezocht een prostituee in coronatijden

Prostituee

Prostitutie is natuurlijk een énorm taboe. Wanneer je man een dame van lichte zeden bezocht roept dat absoluut heftige en verwarrende emoties op. Woede, verdriet, teleurstelling, ongeloof, de slingering van houden van naar haat, en ga zo maar door.

In mijn praktijk – en (voormalige) levenservaring is het dikwijls zo dat je er als vrouw achter komt.
Je voelt je bedrogen, en ziet je partner nu misschien als een vuile verrader. Het lijkt nu alsof jullie relatie niets meer om het lijf heeft.

Hoe moeilijk ook: het merendeel van de vrouwen kiest niet voor vrijwillige seksuele diensten in ruil voor geld. Ze bevredigen een man vaak onder dwang.
En dat maakt het voor sommige vrouwen, nóg moeilijker. ‘Hoe kon hij nu in godsnaam op een amper meerderjarig meisje kruipen dat in deze westerse criminele wereld terecht is gekomen.’
Deze intense vraagstukken, scheurden me – in een vorige relatie – aan flarden. Als vrouw snap ik jou als geen ander!

Nu speel ik ook even advocaat van de duivel en helpt het jou tot nieuwe inzichten?

Ik luister ook naar mannen in mijn praktijk die dames van lichte zeden bezochten, en daar spijt van hebben. Mannen die verdomd goed weten dat “spijt” niet de lijm van de relatie is.
Wat me dan ook wel wordt verteld is dat het verlangen naar “liefdeloze seks” groot is, en dat hij zijn lief meisje daarvoor niet wil gebruiken.
Het tegenovergestelde hoor ik even vaak: ‘Zij wil hard tekeergaan, en ik wil een liefdevolle massage voor we aan de slag gaan.’

Misschien heb jij er nooit eerder over nagedacht, maar dit hoor ik ook: ’Ik haar te mooi, ongrijpbaar en interessant dat ik hartstikke onzeker ben geworden, ook tussen de lakens.’
En wat moet je nu nog voor waar nemen? Jij kent je partner immers door en door, en je intuïtie heeft je zelden bedrogen?

Hoe het ook in je oren klinkt: hij is anyway (kinky) seks bij andere vrouwen gaan zoeken.
Misschien helpt het je als vrouw om een gedachtenkoppeling te maken?
Het was misschien een eenmalige fantasie die hij met jou niet durfde delen, en waarvoor hij een flinke transactie over had.
Je man kan seks halen, zonder dat er “verliefdheidcomplicaties” bij komen kijken.

Je houdt van hem, maar je kunt als vrouw niet één of meerdere van zijn fantasieën invullen?
Je houdt van hem, maar het is voor hem een ontembare behoefte om seks te hebben met meerdere/ willekeurige vrouwen? Aan jou de vraag of je hiermee kunt/ wil leven. En die keuze is niet altijd zo evident! Anders was je niet boos, verdrietig etc .

Instant tips (ook deze zijn niet – op eigen houtje- makkelijk – toe te passen in je eigen leven.)
1.
Neem een rustig moment en vraag op diezelfde kalme manier waarom hij over zijn bezoek loog. En naar de beweegreden(en) om een prostituée op te zoeken.
Als je dan op een serene manier kunt luisteren, krijg je makkelijker eerlijke antwoorden.
Antwoorden die jou in een omgekeerde denkrichting kunnen zetten. Antwoorden die je wíl laten bezinken.

2.
Wanneer hij alles ontkent – en je de glasharde bewijzen hebt op tafel hebt gelegd- dan kun je oprecht twijfelen aan “eerlijkheid” in de relatie.
Misschien speelt schaamte hier ook weer mee? Zéker voor mannen is dit een heus taboe!

3.
Wat als je ontdekt dat hij het voortdurend heeft gedaan/ doet? Hij wil dan ook geen relatietherapie om “jullie te redden” uit schaamte?
Ga dan eens na waar je over (maximum) 3 jaar wil staan?

© Aloka Liefrink